Knjiga čežnje Leonard Cohen

ISBN:

Published: 2007

Paperback

236 pages


Description

Knjiga čežnje  by  Leonard Cohen

Knjiga čežnje by Leonard Cohen
2007 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 236 pages | ISBN: | 4.14 Mb

Leonard Cohen (1934), jedan od najtiših glasnogovornika rock-generacije šezdesetih, legendarni kanadski prozaik, pjesnik i kantautor, te iskusni zen svećenik, vraća se nakon podulje stanke s novom nestrpljivo iščekivanom knjigom pjesama KnjigaMoreLeonard Cohen (1934), jedan od najtiših glasnogovornika rock-generacije šezdesetih, legendarni kanadski prozaik, pjesnik i kantautor, te iskusni zen svećenik, vraća se nakon podulje stanke s novom nestrpljivo iščekivanom knjigom pjesama Knjiga čežnje.

Slijedeći svoje prethodnice, iznimno dobro kritički ocijenjene, ali i komercijalno uspješne knjige Book of Mercy (1984) i Stranger Music (1993), Knjiga čežnje jedinstven je kompendij lirskih, erotskih, filozofskih, ali i likovnih materijala, koji listom osvjetljuju Cohenove trajne i, moglo bi se reći, opsesivne teme poput - žena, erotike, ljubavi, seksa, Boga, sebstva, mudroslovlja i, naposljetku, uloge pjesnika kao glasa radikalno individualiziranog iskustva u svijetu poremećenih vrijednosti i nezadrživo bujajućih kolektiviteta.

Bez obzira na to piše li, sklada ili slika, Cohen je uvijek jasan i jednostavan, ali i senzualno zavodljiv, a ponekad i gotovo do nelagodnosti pronicljiv. Čak i kada je naoko zabavan, Cohen je zapravo smrtno ozbiljan autor koji svojim jedinstvenim smislom za humor uspijeva prizemljiti i najuzvišeniju temu i približiti je čovjeku koji je u njegovoj pjesničkoj vizuri u pravilu rob strasti, ali i ostrašćene žudnje za duhovnim proniknućem. Leonard Cohen napisao je dvanaest knjiga i snimio petnaest albuma. U prijevodu Damira Šodana, riječ je o iznimnoj zbirci pjesama ovog glasovitog autora.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Knjiga čežnje":


thesatoriteacompany.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us