BORE OKO OČIJU - DNEVNIK BOSANSKOG VOJNIKA Saudin Bećirević

ISBN:

Published:

Hardcover

465 pages


Description

BORE OKO OČIJU - DNEVNIK BOSANSKOG VOJNIKA  by  Saudin Bećirević

BORE OKO OČIJU - DNEVNIK BOSANSKOG VOJNIKA by Saudin Bećirević
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 465 pages | ISBN: | 9.62 Mb

Knjiga Bore oko očiju prepis je iz ratnih dnevnika Saudina Bećirevića, bosanskog vojnika. Autor je tokom rata dao obećanje prijatelju da će u slučaju njegove smrti napisati knjigu o njima i o ratu. Prijatelj je poginuo, a knjiga Bore oko očijuMoreKnjiga Bore oko očiju prepis je iz ratnih dnevnika Saudina Bećirevića, bosanskog vojnika.

Autor je tokom rata dao obećanje prijatelju da će u slučaju njegove smrti napisati knjigu o njima i o ratu. Prijatelj je poginuo, a knjiga Bore oko očiju predstavlja ispunjenje datog obećanja.Prošlo je 15 godina od prvog pucnja do objavljivanja ove knjige.

Prije 4 godine autor je pokrenuo blog Bore oko očiju, koji sa 700.000 posjetilaca postaje najposjećeniji bh. blog. U moru blogera publika je jedini istinski sudac koji će na vrh izbaciti samo najzanimljivijeg i najboljeg. Ove priče napokon pronalaze svoje mjesto među koricama.Imao je osamnaest godina i ostao u Sarajevu sam, bez ikoga. Prijatelji su se rasuli preko noći, a od porodice je svakako fizički bio odvojen. Mogao je ostati ili pobjeći, to je bilo jedino pitanje na koje je trebalo dati odgovor.

Odlučio je ostati, i postao odličan snajperista i jedan od najistaknutijih boraca svoje jedinice i cijele Armije BiH.10% sredstava od prodaje knjige ide u humanitarne svrhe, i to za školovanje djece bez roditelja.- Jasminko Halilović je za posljednju koricu knjige napisao:Ova knjiga je iskren zapis o zlu koje je haralo zemljom Bosnom krajem 20. stoljeća. Lahko je prepoznatljiv sukob čiste mladosti i prljavog rata, te teškoća nezrelog osamnaestogodišnjaka u suočavanju s novom situacijom.

U trenutku kada put u školu zamjenjuje put u jezgro borbe, Saudin nastavlja popunjavati svoje teke, ne školskim zadaćama, nego ratnim pričama. Danas, nakon 15 godina, spreman ih je podijeliti s Vama.Iskustvo ovog momka iskustvo je svih nas.

Svojim pričama odveo me na mjesta koja sam sanjao i pokazao mi da me nisu branili heroji iz bajke na bijelim konjima, kako sam kao dječak zamišljao. Branili su me istinski heroji, malo stariji dječaci od mene.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "BORE OKO OČIJU - DNEVNIK BOSANSKOG VOJNIKA":


thesatoriteacompany.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us